Γιατί να σπουδάσω Ιατρική

Το επάγγελμα του Ιατρού δεν είναι κατά βάση ’επάγγελμα’. Είναι λειτούργημα. Ένα λειτούργημα που έχει ως αποδέκτες όλους τους ανθρώπους.

Οι Ιατροί νιώθουν ασφάλεια εργασίας και το βιοτικό τους επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.

Οι σπουδές Ιατρικής αποτελούν μια πολύ αποδοτική και προσοδοφόρα επιλογή σταδιοδρομίας.

Ως Ιατρός πρέπει να γνωρίζετε όλα τα συμπτώματα και να αποφασίζετε την πλέον κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και τη διάρκειά της. Αυτό προϋποθέτει την βαθειά γνώση όλων των ιατρικών παθήσεων και των συμπτωμάτων τους.

Ως Ιατρός φροντίζετε την υγεία των ανθρώπων και επιτελείτε μια μεγάλη κοινωνική υπηρεσία. Οι Ιατροί αναγνωρίζονται ως πολύ σεβαστά μέλη της κοινωνίας. Ως Ιατρός, μπορείτε να βοηθήσετε οποιοδήποτε άρρωστο, οποιοσδήποτε έχει την ανάγκη σας. Μπορείτε με την κατάλληλη εφαρμογή των γνώσεών σας να αντιμετωπίσετε πολλές ασθένειες και να δημιουργήσετε μια υγιή κοινωνία.

Ο Ιατρός βρίσκεται πάντα στην ’υπηρεσία’ του ανθρώπου έχει ανάγκη. Βέβαια, το Ιατρικό λειτούργημα προϋποθέτει υψηλό βαθμό δέσμευσης. Μπορεί να σας καλέσουν για εξέταση ή οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό αργά τη νύχτα, ή να σας καλούν στο κινητό σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Θα πρέπει να είστε σίγουροι για το λειτούργημα που θα ασκήσετε γιατί ο Ιατρός απαιτείται να είναι συναισθηματικά δυνατός.

Ως Ιατρός, μπορείτε να εργασθείτε σε ένα Νοσοκομείο ή ένα Κέντρο Υγείας, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς ή Ασφαλιστικά Ιδρύματα, σε Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ή εργοστάσια και/ή να έχετε το δικό σας ιατρείο. Εναλλακτικά, μπορεί να επιλέξετε να υπηρετήσετε ανθρώπους σε αναπτυσσόμενα έθνη ή σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη.

Αν, λοιπόν, είστε αποφασισμένοι να θεραπεύετε τους συγγενείς σας, τους συναδέλφους σας, τους φίλους σας και γενικότερα όλους τους ανθρώπους, τότε η επιλογή σας να σπουδάσετε Ιατρική είναι για εσάς μια κορυφαία επιλογή.

Ενδεικτικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στο Α’ έτος σπουδών της Ιατρικής είναι: Ανατομία Ι, Ανατομία ΙΙ, Βιολογία, Εμβρυολογία, Ιστολογία, Βιοφυσική, Βιοστατιστική, Πρώτες Βοήθειες και άλλα.

Το NetworkMedical λειτουργεί σύμφωνα με τις Ακαδημαϊκές προδιαγραφές των Σχολών Ιατρικής των συνεργαζόμενων κορυφαίων Κρατικών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων τα οποία το έχουν αναγνωρίσει επίσημα.

Την κοινωνική και επαγγελματική σας καταξίωση, αναλαμβάνει, σε πρώτο στάδιο, το  NetworkMedical είτε με την καλύτερη προετοιμασία (Foundation Programme) για την Ιατρική Σχολή είτε με την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή στο Α’ έτος σπουδών.

Το NetworkMedical διενεργεί προπαρασκευαστικό έτος διδασκαλίας, στην Αγγλική γλώσσα, των μαθημάτων της Βιολογίας, της Χημείας, της Φυσικής ή των Μαθηματικών στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στο 1ο έτος της Ιατρικής. Το προπαρασκευαστικό έτος συγχρονίζει το επίπεδο της επιτευχθείσας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το επίπεδο που απαιτείται με σκοπό την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων της επιλεχθείσας ειδικότητας.

Το NetworkΜedical Foundation Programme παρέχει ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την μάθηση και δεν συγκρίνεται με φροντιστηριακές πρακτικές.

Το NetworkMedical αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, να τα αποστείλει στo επιλεχθέν πανεπιστήμιο μέσα στις δεσμευτικές ημερομηνίες που τίθενται από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο και αναλαμβάνει την εγγραφή των υποψηφίων στην Ιατρική Σχολή για άμεση εισαγωγή.