Γιατί να σπουδάσω Οδοντιατρική

Η Οδοντιατρική είναι ένα επάγγελμα που αναφέρεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών και παθήσεων του στόματος, παθήσεων και δυσμορφιών των δοντιών, της άνω και κάτω γνάθου και των συναφών δομών με κύρια έμφαση στην υγεία των δοντιών και των ούλων.

Η καλή στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική για την ανθρώπινη ψυχολογική και σωματική ευεξία δεδομένου ότι η κατάσταση των δοντιών επηρεάζει το λόγο και την έκφραση.

Η επιθυμία να βοηθήσετε τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα και πιο άνετα με τα χαμόγελό τους δεν είναι αρκετή για να σας οδηγήσει στην απόφασή σας να σπουδάσετε Οδοντιατρική. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι οι Οδοντίατροι είναι αυτοί που μπορούν να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν πολλές διαφορετικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής πίεσης του αίματος και του καρκίνου. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ο σχετικά μικρός χώρος μεταξύ των δύο γνάθων μπορεί να περιέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το σώμα σας και τις πιθανές παθήσεις.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην Οδοντιατρική συνεχίζουν να αναπτύσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το Οδοντιατρικό Laser είναι μία τέτοια εξέλιξη. Οι ακτίνες  Laser χρησιμοποιούνται για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε φθορά των δοντιών και να θεραπευθούν ορισμένες μορφές ουλίτιδας.

Οι Οδοντίατροι απολαμβάνουν ευνοϊκές συνθήκες εργασίας και έχουν πολύ ικανοποιητικές οικονομικές αποδοχές.

Οι Οδοντίατροι μπορούν να εργασθούν σε κρατικά ή ιδιωτικά Νοσοκομεία, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, σε Ασφαλιστικά Ιδρύματα, ή να ανοίξετε το δικό σας Οδοντιατρείο.

Ενδεικτικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στο Α’ έτος σπουδών της Οδοντιατρικής είναι: Ανατομία Ι, Ανατομία ΙΙ, Βιολογία Ι, Βιολογία ΙΙ, Ιστολογία, Βιοφυσική, Προ-Κλινική Οδοντιατρική, Προληπτική Οδοντιατρική, Βιοστατιστική, Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Βασικά Στοιχεία Υγιεινής και άλλα.

Το NetworkMedical λειτουργεί σύμφωνα με τις Ακαδημαϊκές προδιαγραφές της Οδοντιατρικής Σχολής των συνεργαζόμενων κορυφαίων Κρατικών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων τα οποία το έχουν αναγνωρίσει επίσημα.

Το NetworkMedical αναλαμβάνει την κοινωνική και επαγγελματική σας καταξίωση, σε πρώτο στάδιο, είτε με την καλύτερη προετοιμασία (Foundation Programme) για την Οδοντιατρική Σχολή είτε με την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή στο Α’ έτος σπουδών.

Το NetworkMedical διενεργεί προπαρασκευαστικό έτος διδασκαλίας, στην Αγγλική γλώσσα, των μαθημάτων της Βιολογίας, της Χημείας, της Φυσικής ή των Μαθηματικών στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στο 1ο έτος της Οδοντιατρικής. Το προπαρασκευαστικό έτος συγχρονίζει το επίπεδο της επιτευχθείσας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το επίπεδο που απαιτείται με σκοπό την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων της επιλεχθείσας ειδικότητας.

Το NetworkΜedical Foundation Programme παρέχει ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την μάθηση και δεν συγκρίνεται με φροντιστηριακές πρακτικές.

Το NetworkMedical αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, να τα αποστείλει στo επιλεχθέν πανεπιστήμιο και αναλαμβάνει την εγγραφή των υποψηφίων στην Οδοντιατρική Σχολή για άμεση εισαγωγή.