Σε Κορυφαία Κρατικά
Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Σε Κορυφαία Κρατικά
Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Είπαν για το Πανεπιστήμιο του Debrecen, τμήμα Φυσιοθεραπείας

Έκτορας Α.

‘’Οι εντυπώσεις μου από το Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ θετικές.

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια πολύ ωραία τοποθεσία, το Debrecen, με πολύ καλό κλίμα και με πολλά και φθηνά μεταφορικά μέσα που σε πάνε παντού, με δύο γραμμές τραμ που συνδέουν όλες τις γύρω περιοχές. Νυχτερινή ζωή υπάρχει με πολλά μπαράκια για όλα τα γούστα.  Η φοιτητική ζωή στο Debrecen είναι πολύ φθηνή.

Το περιβάλλον εκμάθησης είναι πολύ καλό, με πολύ καλούς καθηγητές (ως άνθρωποι), πολύ ειδικευμένους στο αντικείμενο που διδάσκουν.

Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Εμένα, προσωπικά, το μάθημα της Ανατομίας με ‘τρελαίνει’, το βρίσκω φανταστικό. Υπάρχουν μαθήματα, τουλάχιστον στο Α’ έτος, που είναι καθαρά Ιατρικά και είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

Ίσως, το μόνο μειονέκτημα, από πλευράς οργάνωσης του Πανεπιστημίου, είναι ότι τα μαθήματα δεν γίνονται όλα στο ίδιο κτίριο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στις ενάρξεις των μαθημάτων.

Πραγματικά, όποιος θέλει να μάθει μια κάπως δύσκολη γλώσσα, να δει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία και ένα διαφορετικό πολιτισμό και προφανώς του αρέσει η ειδικότητα της Φυσιοθεραπείας, πιστεύω ότι εδώ θα βρει αυτό που ψάχνει.

Σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Network είτε στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκέντρωσης και αποστολής όλων των δικαιολογητικών και της στενής επαφής με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου του Debrecen είτε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που παρέχει το Network με το Foundation πρόγραμμα, είναι εξαιρετικές. Οι άνθρωποι του Network γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και δείχνουν υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. ’’

Είπαν για το Πανεπιστήμιο της Σόφιας St. Kliment Ohridski, τμήμα Ιατρικής

Ραφαέλα Μπ.

’’Η προετοιμασία από το Network για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας στο Πανεπιστήμιο ήταν οι πλέον κατάλληλες. Κατάφερα να πάρω υψηλή βαθμολογία.

Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι πολύ καλό, με πολύ καλούς καθηγητές και πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα, πάντα στα Αγγλικά. Το επίπεδο διδασκαλίας είναι πολύ υψηλό αλλά και απαιτητικό, κάτι που πρέπει να είναι προϋπόθεση για τον σπουδαστή που πραγματικά θέλει να σπουδάσει Ιατρική.

Η φοιτητική ζωή στη Σόφια είναι πολύ ικανοποιητική και πολύ φθηνή. Επίσης, η απόσταση από την Ελλάδα είναι μικρή και αυτό είναι, ίσως, σημαντικό.

Θα συνιστούσα το τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας St. Kliment Ohridski στον κάθε υποψήφιο που θέλει να σπουδάσει Ιατρική. Το ξέρω, η Μ. Βρετανία είναι ένα ‘όνειρο’ για πολλούς, η πραγματικότητα, όμως, είναι εδώ.’’